BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 16.03.2017 | Okunma Sayısı: 489 | | |

BASIN AÇIKLAMASI

Hollanda Hükümeti’nin Dışişleri Bakanımıza, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımıza ve orada ikamet eden vatandaşlarımıza karşı sergilemiş olduğu diplomatik kurallara aykırı, siyasi ve ahlaki nezaketten yoksun olan, ilkel, tutum ve davranışları kabul edilebilir değildir.

Ülkemizin itibarı ile oynamaya çalışan, referandum sürecinde tarafsız ve demokrat tavırlar sergilemesini beklediğimiz Avrupa’nın, bu baskıcı tutum ve davranışlarına karşı her türlü düşünce ve siyası ideolojiyi bir kenara bırakıp, yek vücut olmamız gerektiği unutulmamalıdır.

Orta Çağ Avrupasından kalma, AB’ nin özgürlük, eşitlik, ifade özgürlüğü gibi demokratik değerlerine ters olacak şekilde sergilenen karanlık, anti-demokratik, hukuktan ve insanlıktan uzak, tutum ve davranışları şiddetle kınıyoruz.

Siirt Barosu olarak, herkesin siyasi düşüncesine saygı göstererek, eşitlik ilkesi temelinde iradelerini ortaya koymalarına engel olacak her türlü tutum ve davranıştan uzak durulması gerektiği kanısındayız. Demokrasi, İnsan Hakları ve İfade Özgürlüğünden bahsedenlerin, hukuk dışı tutum ve davranışlarından ötürü kendilerini kınadığımızı bilmelerini, kamuoyuna saygıyla bildiririz.