Başkan
Tarih: 15.11.2016 | Okunma Sayısı: 965 | | |
                                                          AV.NİZAM DİLEK
                                                        Siirt Barosu Başkanı

1975 yılında Siirt'in Kurtalan ilçesine bağlı Toytepe Köyü'nde 12 nüfuslu bir ailenin en büyük çocuğu olarak dünyaya gelen Nizam Dilek, Toytepe İlkokulundan mezun olduktan sonra Kurtalan Ortaokulunda öğrenimine devam etti. Kurtalan Lisesinden mezun olan Dilek, 1993 yılında Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandı. 4 yıllık bir hukuk eğitiminin ardından 1997 yılında mezun olan Dilek, avukatlık stajını Diyarbakır Adliyesi ve Diyarbakır Barosu'nda gerçekleştirdi. 1999 yılında memleketi Siirt'te avukatlık mesleğine başlayan Av. Nizam Dilek, Siirt Barosu'nda Genel Sekreter, Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 8 Ekim 2016 tarihinde Siirt Barosu 9. Olağan Genel Kurul toplantısında '' Hayatın İçinde Bir Baro '' sloganıyla yola çıkan Av. Nizam Dilek, baro üyelerinin büyük bir çoğunluğunun desteğiyle Siirt Barosu Başkanlığına seçildi.

Evli ve 2 çocuk babası olan Av. Nizam Dilek, yeni yönetim kurulu üyeleri ve baro avukatlarının desteğiyle Siirt Barosu'nu en yükseklere taşımayı hedefliyor.