Çocuk Hakları Komisyonu

Av. Ayşe TOPRAK

Av. Zeynep ÖZEK

ÇOCUK HAKLARI  KOMİSYONU

Siirt Barosunun 08.10.2016 tarihli 9. Olağan Genel Kurul toplantısı sonucunda Siirt Baro Başkanlığının 11.11.2016 tarih ve 2016/146 sayılı kararıyla;''Çocuk Hakları alanındaki her tür bilgi ve belgenin derlenerek, başta avukatlar olmak üzere konu ile ilgili herkesin bilgilendirilmesine yönelik faaliyet yapılması,Ulusal ve Uluslar arası alandaki ihlal teşkil eden her tür eylem ve düzenlemeyi izlemek, uygun tepki vermek veya verilmesini sağlamak, bunlara ait bilgileri derlemek, Çocuk Hukuku ile ilgili sorunların çözümünde avukatların rolünü ve etkinliğini arttırıcı çalışmalar yapmak, birikimlerin paylaşılmasını sağlamak, çocuk hukuku alanında çalışmalar arasında dayanışma ve işbirliğini güçlendirecek mesleki ve sosyal aktiviteler yapmak, Çocuk haklarının tanıtılması ve geliştirilmesi, yeni çalışmaların yapılmasını teşvik etmek amacıyla konferans, panel, seminer vb. çalışmalar yapmak, Çocuk Hakları alanındaki çalışmaları genel ve mesleki bilgilerin paylaşılması ve geliştirilmesi, merkezin çalışmalarının duyurulması ve iletişim sağlamak üzere her tür (broşür, kitap, el ilanı, afiş vb.) yayın yapmak, Hakları ihlal edilen küçüklere yönelik hukuki yardımın sunulması, iyileştirilmesi ve geliştirilmesi için çalışmalar yapmak ve danışmanlık ve davada temsil dahil her tür hukuki yardımda bulunmak,mÇocuklarla ve çocuk hakları ile ilgili çalışmalar yapan kuruluşlarla işbirliği ve iletişimin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi yapmak, tüm bu çalışmalarını başta TBB Çocuk Hakları Kurulu ve diğer baroların Çocuk Hakları Komisyonları olmak üzere ilgili kurum, kuruluş ve demokratik sivil örgütleri ve kişilerle işbirliği içinde yürütmek '' amacıyla Çocuk Hakları Komisyonu kurulmuştur.