SİİRT’TE, VERGİ REKORTMENLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ.
Tarih: 4.03.2014 22:00:00| Okunma Sayısı: 4978


SİİRT’TE, VERGİ REKORTMENLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ.

 

Siirt’te Vergi haftası kutlamaları kapsamında, Gelir ve Kurumlar Vergisi rekortmenleri, düzenlenen törenle, Plaketlerini aldı.

25.Vergi Haftası münasebetiyle, Barden Otelinde düzenlenen Vergi rekortmenleri ödül töreni programına, Siirt Valisi Ahmet Aydın, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, Baro Başkanı Av. Mehmet Cemal Acar, Kurtalan Kaymakamı M. Mustafa İmamoğlu, Baykan Kaymakamı Ufuk Akıl, Şirvan Kaymakamı İbrahim Özdel, İl Özel Genel Sekreteri Recep Güldoğan, Ticaret ve Sanayi Oda Başkanı Güven Kuzu, Defterdar Meral Dönmez, vergi mükellefleri, davetliler ve Defterdarlık personelleri katıldı.

Gelir İdaresi Başkanlığınca Vergi haftasına yönelik hazırlanan tanıtım filminin izlenmesinin ardından açılış konuşmasını yapan il Defterdarı Meral Dönmez yaptığı konuşmada,“Devletin, toplumun ortak ihtiyaçlarını karşılamak üzere gerçekleştirdiği kamu hizmetlerinin en önemli finansman kaynağını vergiler oluşturur. Mükelleflerimizin vergiye ilişkin yükümlülüklerini daha hızlı, etkin ve kolay bir şekilde yerine getirebilmesi için, bakanlık olarak, teknolojik imkanlardan en üst seviyede yararlanılmaktadır.”dedi.

Siirt Defterdarlığı olarak hedefimiz, tüm mükelleflerimize birinci sınıf hizmet sunmak olduğunu ifade eden Defterdar Sönmez,“İlimizde 2013 yılı tüm bütçe gelirleri tahakkuk toplam 226 milyon 556 bin TL, tahsilat toplamımız ise 164 milyon 443 bin TL olmuştur. Genel bütçe harcamaları toplamımız 2012 yılında,854 milyon 394 bin TL iken, 2013 yılında 985 milyon 047 bin Tl olmuştur.Yine 2012 yılında gelirin gideri karşılama oranı %23 iken, 2013 yılında bu oran %24 olarak gerçekleştirilmiştir.Mükellef sayımız ise 6570 tir.2013 yılında 104 yeni iş yeri açılmıştır. Kayıt dışı ekonomik faaliyetlerin kayıt altına alınması ve vergi bilincinin oluşturulması için yapılan mücadelede bizlere her zaman destek olan başta  Sayın Valimiz Ahmet Aydın’a, Kamu kurum ve kuruluşlarına, Sivil toplum örgütlerine, oda başkanlarımıza teşekkür ederim.”dedi.

Gelir ve Kurumlar vergisi rekortmenlerine Plaketlerini veren Ahmet Aydın, Verginin bir ülkenin kalkınmasında, gelişmesinde etken olduğunu, bütün yatırımların temelinde verginin yattığını belirterek, alın terlerinden, kazançlarından vergilerini ödeyen hemşerilerimizi kutluyorum. Bu vesile ile tüm vatandaşlarımızın “Vergi Haftası”nı da en içten dileklerimle tebrik ediyorum.’ diye konuştu.

Törende daha sonra kurumlar ve gelir vergisinde ilk üç dereceye giren mükelleflere Plaketleri Vali Ahmet Aydın ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

Program, davetlilere verilen yemek ile sona erdi. 

2012 VERGİLENDİRME DÖNEMİ YILLIK KURUMLAR VERİGİSİ REKORTMENLERİ

1.       Kuzu Toplu Konut İnşaat Anonim Şirket                        ;İnşaat ve Yapı Faaliyetleri

2.       Hayranoğulları İnşaat. Taahüt Ticaret Limited Şirketi     ;İnşaat ve Yapı Faaliyetleri

3.       Med-Life Özel Sağlık Hizmetleri Turiz İnş. San. Tic. A.Ş. ;İnşaat ve Yapı Faaliyetleri

2012 VERGİLENDİRME DÖNEMİ YILLIK GELİR VERGİSİ REKORTMENLERİ

1.       Turhan KORKUTAN             ; Noterlik Faaliyetleri

2.       Mehmet Mahfuz AYDIN       ; GMSİ (Gayrı Menkul Sermaye İradı)

3.       Mehmet ERTEKİN              ; Akaryakıt Faaliyetler

  

26.04.2024
AV. MUHAMMED ALPTEKİN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.