ANAYASA PANELİ
Tarih: 28.01.2012 22:00:00| Okunma Sayısı: 2748

Baromuz tarafından 2-3 Temmuz tarihlerinde "Geleceği Beraber Aramak"  adlı Anayasa Paneli düzenlenecektir. Panelle İlgili Baro Başkanımız Sayın Mehmet Cemal ACAR yaptığı açıklamada Siirt’te bir ilki gerçekleştirerek ülkemizin önemli sorunlarından birine katkıda bulunacak bir etkinliği gerçekleştirdiklerini. Seçimlerden önce halkımızın beklentileri doğrultusunda tüm siyasi partilerin bu yönde taahhütleri olduğunu. Tüm ülke insanlarını kucaklayacak, gerçekleri doğru görerek; bir asrı aşkın süredir devam eden sorunları çözecek, herkesi tanıyan, tanımlayan ve hiç kimseyi ötekileştirmeyecek, dünya standartlarına uygun, çağdaş, evrensel hukuk ilkelerine özde uyumlu bir anayasanın yapılması için buna bölgenin önemli bir kentinden yol göstermek ve katkı sunmak amacıyla bu paneli düzenlediklerini ifade etti.

Panele İstanbul Barosu başkanlarından Prof. Dr. Yücel Sayman, Anayasa Hukuku hocalarından Prof. Dr. Fazıl Hüsnü Erdem, Yard. Doç. Dr. Vahap Coşkun, Prof. Dr. Mithat Sancar, Gazeteci Yazar Nuray Mert, eski bakanlardan Fikri Sağlar, Prof. Dr. Siyasetçi Ufuk Uras, Bilgi Üniversitesinden Fahri Aral, Eşitlik ve Demokrasi Partisi Genel Sekreteri Hüner Buğdaycıoğlu ile diğer ilgililer katılacak.

Panel, 2–3 Temmuz tarihleri arasında üniversitenin konferans salonunda gerçekleştirilecek

26.04.2024