10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ
Tarih: 10.12.2018| Okunma Sayısı: 952

İnsan hak ve özgürlüklerinin herkes için korunup hayata geçirildiği bir dünya dileğiyle, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününü kutluyoruz.

 İkinci Dünya Savaşının hemen ertesinde iki büyük savaştan edinilen acı deneyimlerin üzerine, ortak bir değerler sistemi oluşturmak amacıyla 1945 yılında Birleşmiş Milletler kurulmuş, 10 Aralık 1948 yılında da İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi kabul edilmiştir. Evrensel değerler olarak nitelenen insan hakları ve özgürlükleri, bireylerin insan olmaları nedeniyle doğuştan sahip oldukları temel hak ve özgürlükler bütünü olup onurlu bir yaşamın vazgeçilmez öğeleridir. İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinin 70. yıldönümünü kutladığımız ülkemizde; hak arama mücadelesinde insan haklarından yana tavır alan ve bu yönde hak mücadelesi veren biz avukatlar ve Barolar bugün de aynı onurlu mücadelenin içerisindeyiz. Bu mücadelede fikren ve ruhen daha zinde, daha güçlü olmamız için insan hakları konusunda mücadele yürüten yurttaşlarla, sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütleriyle argümanlarımızı ve güçlerimizi birleştirmek, güçlenmek ve ortak mücadele ile hareket etmek zorundayız. Siirt Barosu kurulduğu tarihten bu güne yürüttüğü temel hak ve özgürlük mücadelesini yılmadan devam ettirecektir.

Türkiye Barolar Birliğince, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla verilecek Onur Ödülü'ne Diyarbakır Barosu'nun katledilen eski Başkanı Av. Tahir Elçi'nin layık görülmesini de son derece önemsiyoruz. Bu vesileyle biz de meslektaşımız Av. Tahir ELÇİ’nin aziz hatırası önünde saygı ve özlemle eğiliyor, ebediyete irtihal etmiş ve hak mücadelesi veren  tüm meslektaşlarımızı da rahmetle anıyoruz.

 

SİİRT BAROSU

26.04.2024
AV. MUHAMMED ALPTEKİN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.