Tarih: 14.09.2022| Okunma Sayısı: 6702

ÇOCUK HAKLARI KOMİSYONU

Av. Fatma ELÇİÇEK (Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi)

Av. Çiçek TİMURLENK

Av. Rukiye AZUN

Av. Sadiye POLAT

Av. Semih OKAY

ÇOCUK HAKLARI KOMİSYONU

Siirt Barosunun 07.10.2018 tarihli 10. Olağan Genel Kurul toplantısı sonucunda Siirt Baro Başkanlığının 06.11.2018 tarih ve 2018/179 sayılı kararıyla;''Çocuk Hakları alanındaki her tür bilgi ve belgenin derlenerek, başta avukatlar olmak üzere konu ile ilgili herkesin bilgilendirilmesine yönelik faaliyet yapılması,Ulusal ve Uluslar arası alandaki ihlal teşkil eden her tür eylem ve düzenlemeyi izlemek, uygun tepki vermek veya verilmesini sağlamak, bunlara ait bilgileri derlemek, Çocuk Hukuku ile ilgili sorunların çözümünde avukatların rolünü ve etkinliğini arttırıcı çalışmalar yapmak, birikimlerin paylaşılmasını sağlamak, çocuk hukuku alanında çalışmalar arasında dayanışma ve işbirliğini güçlendirecek mesleki ve sosyal aktiviteler yapmak, Çocuk haklarının tanıtılması ve geliştirilmesi, yeni çalışmaların yapılmasını teşvik etmek amacıyla konferans, panel, seminer vb. çalışmalar yapmak, Çocuk Hakları alanındaki çalışmaları genel ve mesleki bilgilerin paylaşılması ve geliştirilmesi, merkezin çalışmalarının duyurulması ve iletişim sağlamak üzere her tür (broşür, kitap, el ilanı, afiş vb.) yayın yapmak, Hakları ihlal edilen küçüklere yönelik hukuki yardımın sunulması, iyileştirilmesi ve geliştirilmesi için çalışmalar yapmak ve danışmanlık ve davada temsil dahil her tür hukuki yardımda bulunmak,mÇocuklarla ve çocuk hakları ile ilgili çalışmalar yapan kuruluşlarla işbirliği ve iletişimin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi yapmak, tüm bu çalışmalarını başta TBB Çocuk Hakları Kurulu ve diğer baroların Çocuk Hakları Komisyonları olmak üzere ilgili kurum, kuruluş ve demokratik sivil örgütleri ve kişilerle işbirliği içinde yürütmek '' amacıyla Çocuk Hakları Komisyonu kurulmuştur.

30.11.2022