ENGELLİ HAKLARI KOMİSYONU

Av. Cemile DÜNDAR

Av. Harun ŞEN

Üye

Siirt Barosu Engelli Hakları Komisyonu '' Engellilerle ilgili çıkartılan yasa ve mevzuatın uygulanmasında ortaya çıkabilecek hak ihlallerinin tespiti ve hak kayıplarının önlenmesi ve problemlerin asgari sınıra indirilmesi için çalışmalar yapmak, baromuzla irtibata geçecek sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içerisinde bulunmak, Engellilerle ilgili yasalarımızdaki eksik düzenlemelerin ve günümüz şartlarına uymayan hükümlerin değiştirilmesi ve eksikliklerin giderilmesi amacıyla çalışmalarda bulunmak, Ülkemizdeki Engellilerle ilgili yasa, mevzuat ve uygulamaların tespiti ile dünya ülkelerindeki mevzuatın tespiti ve karşılaştırılmasının yapılarak ortaya çıkacak sonuçlara göre eksikliklerin giderilmesi ve bu bağlamda engelli hukukçuların çalışma alanlarının genişletilmesi konularında akademik çalışma yapılması ve bu çalışmaların yasalara yansıtılması hususunda gereken girişimlerde bulunmak, Engelliliğin ve Engelli haklarının tanıtımı, hak aramanın hukuki yollarının gösterilmesi ve engelli bireylerin topluma entegrasyonuna ilişkin etkinlikler düzenlemek '' amacıyla kurulmuştur.

23.04.2024