BASINA VE KAMUOYUNA

Baro Başkanımız Av. Mehmet Cemal ACAR 23/09/2016 tarihi itibariyle hakkında yürütülen bir soruşturmadan dolayı tutuklanmıştır.

Avukatların mesleki faaliyetlerinden dolayı hiçbir adli ve idari soruşturmada meslek faaliyetleriyle ilgili bir soruya muhatap olamayacağını ve bunun savunma hakkı ve hukuki güvenlik ilkesi ile bağdaşmadığını belirtmek isteriz.

Başkanımız hakkında ki diğer soyut iddiaların da hukuk devletine yakışır bir şekilde somutlaştırılması ve bunun için de bir an önce gizlilik kararının kaldırılması gerekmektedir.

Tutuklama CMK da ki en ağır koruma tedbiri olup, son çare olarak başvurulması gereken bir yol iken; savunmayı temsil eden meslek örgütünün başı olan ve daima demokrasi savunuculuğu yapmış Başkanımız hakkında adli kontrol hükümlerinin dahi uygulanmaması izah edilebilir bir durum değildir.

Biz hukukçular olarak, evrensel hukuk ilkesi olan masumiyet karinesi gereği suçluluğu ispat edilene kadar her insan gibi Başkanımızın da masumiyetine inanmaktayız. Bu sebeple Başkanımızın daha çok mağduriyeti ve itibar zedelenmesine uğratılmadan; bir an önce soruşturmanın tamamlanması gerekmekte olduğunu ve  bu sürecin en yakın takipçisi olacağımızı bildiririz.

SİİRT BARO BAŞKANLIĞI