Çocuk Hakları Komisyonu
Tarih: 16.11.2016| Okunma Sayısı: 3339

11-12-13 Kasım 2016 tarihinde Ankara/Balgat'taki TBB Av. Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezi'nde "2. Uluslararası Çocuk Koruma Kongresi" yapıldı. Kongrenin ardından 14 Kasım 2016 tarihinde "Çocuk Haklarının Hayata Geçirilmesinde TBB ve Baroların Rolü - İstişare ve Ortak Eylem İçin Tarama Toplantısı" düzenlendi. Toplantıya Siirt Barosu Çocuk Hakları Komisyonu adına Av. Aydın Beytekin katıldı.
"Çocuk Haklarının Korunmasında Avukatların ve Hukuk Kurumlarının Rolü" konusu ile ilgili Uluslararası Çocuk İstismarını ve İhmalini Önleme Derneği'nde danışman olan Av. Henry J. Plum etkileyici bir sunum yaptı.
UNICEF Çocuklar için Adalet ve Çocuk Haklarının İzlenmesi Sorumlusu Göktan Koçyıldırım'ın Moderatörlüğünde "Baro Çocuk Hakları Merkezlerinin Çalışma Usulleri ve Uygulamadaki Sorunlar" ile "Çocuk Hakları konusunda TBB'nin Rolü ve Beklentiler" adlı iki farklı grup çalışması yapıldı. Grup çalışmalarının sonunda 53 farklı Baro temsilcisinin katkı ve önerileriyle 7 maddelik "Ankara Deklarasyonu" yayınlandı. 
Toplantıda ayrıca Kamu Denetçisi Sn. Serpil Çakın ve Uluslararası Çocuk Merkezi'nden Sn. Adem Arkadaş da birer sunum yaptı.
 
 

28.03.2024
AV. MUHAMMED ALPTEKİN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.