Basına ve Kamuoyuna
Tarih: 9.09.2016| Okunma Sayısı: 2790

 Basına ve Kamuoyuna

 

Kamuda İhraç Kıyımına Son Verilmelidir!

 

15 Temmuz fetö  darbe girişiminin ardından ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) ile Kanun Hükmünde Kararnamelerle kamunun darbecilerden temizleneceği ilan edilmiş ancak toplumsal hayatı da kamusal hizmetleri de ciddi şekilde tahrip edecek karar ve pratiklerle yepyeni sorun alanları oluşmaya başlamıştır.

 

 

En son 672 KHK ile elli bini aşkın kamu görevlisi bir daha kamu görevinde istihdam edilmemek üzere kamu görevinden ihraç edilmiştir. Aralarında hiçbir şekilde darbecilikle itham edilemeyecek akademisyenler, 7 il’in Sendika şube başkanları ve binlerce kamu görevlisinin olduğu liste ile kamu görevlileri savunmaları dahi alınmadan görevlerinden ihraç edilmişlerdir.

 

 

Kamuda yaşanan bu deprem sonrasında, her kesimden yükselen itirazlara rağmen özellikle bölgemizde görev yapan 14 bin öğretmen hakkında önce batıya sürgün edilecekleri ardından da açığa alınacakları yönündeki açıklama büyük bir endişe, korku ve tepkiye yol açmıştır. Darbecilerle mücadele adı altında getirilen OHAL sürecinin hiçbir objektif ölçü ortaya konmadan, adli bir süreç yaşanmadan tamamen idari bir tasarrufla kıyıma dönüşmesinin toplum için de kamu hizmetleri içinde büyük olumsuz sonuçları olacaktır.

 

 

Kamuoyuna yansıdığı kadarı ile tamamen sendikal mücadele ve demokratik ölçüler içinde yapılan eylemler gerekçe gösterilerek çıkarılması planlanan KHK ile bir taraftan bireysel ve eğitim hakları diğer yandan demokratik değerler ve toplumsal barış büyük bir darbe alacaktır. Hiçbir hukuksal düzende kabul edilmeyecek, meri düzenlemelere açıkça aykırı olan ve kamu gücünün meşruiyetini tartışmaya açacak bu karar ve uygulamaların Yargıdan döneceği de açıktır.

 

 

Biz aşağıda imzası bulunan Doğu ve Güneydoğu Bölgesi Baroları olarak, ihraç edilen kamu personellerinin durumlarını yeniden değerlendirmek için bir mekanizmanın kurulacağının ilan edildiği bir dönemde,  bireylerin hukuksal güvencelerine riayet edilmesini,  alınacak kararlarda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’ndaki şartları dikkate alması ve soruşturma süreci tamamlanmayan kamu görevlilerinin kamu görevinden çıkarılması kararlarına son vermesi çağrısında bulunuyoruz.08.09.2016

 

 

ADIYAMAN BAROSU             AĞRI BAROSU           BATMAN BAROSU

 

BİNGÖL BAROSU                  BİTLİS BAROSU         DİYARBAKIR BAROSU

 

DERSİM BAROSU  HAKKÂRİ BAROSU   KARS-ARDAHAN BÖLGE BAROSU

 

MARDİN BAROSU                 MUŞ BAROSU                  SİİRT BAROSU

 

ŞIRNAK BAROSU                   URFA BAROSU                VAN BAROSU 

 

19.03.2024
AV. MUHAMMED ALPTEKİN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.