BASIN VE KAMUOYUNA
Tarih: 29.08.2016| Okunma Sayısı: 1866

BASINA VE KAMUOYUNA

 

 

26.08.2016 tarihinde Cizre’de meydana gelen patlama sonucu 11 kişi yaşamını yitirmiş, 78 kişi de yaralanmıştır. Yaşam hakkına ve toplumsal barışa dönük bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz, yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

 

Yapılan bu saldırılar ve ardı ardına gelen şiddet eylemleri yaşam hakkına yönelik olmasının yanı sıra, çözüm çabalarına ve müzakereye dönülmesi çağrılarına dair sesleri de kısmaktadır. Topluma rağmen devam eden, sivil yaşamı daraltan, siyaseti etkisiz bırakan ve barış ümidinin yitirilmesine neden olan bu şiddet atmosferini kabul etmediğimizi bir kez daha haykırıyoruz.

 

Topraklarımızı savaş ortamı haline getiren çatışma halinin derhal son bulmasını, tarafların yeniden barış masasına oturmasını talep ediyoruz. Şiddetin ve ölümlerin hakim olduğu bir ortamda sözün hiçbir değerinin kalmadığı aşikardır.

 

Bölge Baroları olarak, yaşamın kutsallığı ve insan onurundan yana ilkesel tutumumuzu hatırlatarak bir kez daha bu eylemi kınıyor, yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. 27.08.2016

 

 

 

ŞIRNAK BAROSU          AĞRI BAROSU          

 

BİNGÖL BAROSU    BATMAN BAROSU    BİTLİS BAROSU               

 

   HAKKÂRİ BAROSU   KARS-ARDAHAN BÖLGE BAROSU

 

MARDİN BAROSU         MUŞ BAROSU                 

 

                         SİİRT BAROSU             ADIYAMAN BAROSU

19.03.2024
AV. MUHAMMED ALPTEKİN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.