DİYARBAKIR SALDIRISINI KINIYORUZ…
Tarih: 17.08.2016| Okunma Sayısı: 2484

DİYARBAKIR SALDIRISINI KINIYORUZ…

Siirt Barosu olarak 15 Ağustos 2016 günü Batman-Diyarbakır yolunda yapılan bombalı saldırı sonucu Yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Bölgemizin barış beklentilerine rağmen yapılan bu menfur saldırı sonucu barıştan uzaklaşılmasına neden olunmuştur. Bu tür olayların devamı bölgenin normalleşme taleplerinden uzaklaşmasına neden olmaktadır. Yapılan saldırılarla bölgenin ve ülkenin geleceği karartılması amaçlanmaktadır. Oluşan menfur olayın Türkiye üzerinde oynanan oyunların bir parçası ve devamı olduğu kuşku bırakmayan bir olgudur.

Bu tür saldırılar ve artan tüm terör olayları ile Kürt meselesinin çözüme kavuşmayacağı sorunun ve şiddetin artarak devam edeceği, bölgenin ve ülkenin geleceğini daha da kararcağı gün gibi aşikardır.

Her kim tarafından yapılırsa yapılsın bu tür saldırıları  şiddetle kınıyoruz. Bir an önce ülkenin terör ve şiddet sarmalından kurtulup normalleşme umudunun canlı tutulmasını diliyoruz.

Ayrıca baromuzca yapılan tüm açıklamalar baro resmi wep sitemizde yayınlanmaktadır. Baromuz resmi wep sitemizde yayınlanmayan açıklamalar baromuz kurumsal yapısını bağlamamaktadır. Kamu oyuna duyrulur.17.08.2016

20.04.2024