MESLEKTAŞIMIZA YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ!
Tarih: 29.06.2016| Okunma Sayısı: 1574

 

BASINA VE KAMUOYUNA
 

28.06.2016 tarihinde meslektaşımız Avukat Osman CİNGÖZ, Cizre Adliyesi önünde polislerce durdurulmuş, avukat olduğunu belirtmesine ve kimlik göstermesine rağmen, rızası dışında hiçbir gerekçe ve belge göstermeksizin, aracının bagaj kapağı açılarak aranmaya başlanmış, bu duruma itiraz eden meslektaşımıza hakaret edilerek üstü de aranmaya çalışılmış ve çok sayıda polis tarafından zor kullanılarak yere yatırılmış, ters kelepçe takılmış, zırhlı araca bindirilmiş, olayı gören ve uygulamaya itiraz eden meslektaşlarımız da tehdit edilmiştir.

 

Hiçbir meşru ve yasal dayanağı olmayan tamamen keyfi ve özünde meslektaşımızın şahsında mesleğe ve savunma hakkına saldırı niteliğindeki eylemin apaçık suç olduğu ortadadır. Savunma hakkına ve savunmayı temsil eden avukatlık mesleğinin icrasına yapılan saldırının aynı zamanda adil yargılanma hakkına, yargıya ve hukuka yapılmış bir saldırı olduğu da açıktır.

 

Söz konusu bu eylem ve suçu, mesleğimizin onuru, savunma hakkı ve tüm bunlardan önce kişi özgürlüğü ve güvenliği hakkı itibariyle kabul edilmez buluyor ve kınıyoruz!

 

Avukatlar yargının kurucu üç unsurundan biri ve bu yönüyle de adaletin gerçekleşmesinde ve yargının işleyişinde temel ve başat bir rolü üstlenmektedirler.  Ancak neredeyse her gün bir yenisini duyduğumuz ve sistematik hale gelen bu saldırılar, kolluk kuvvetlerinin avukatları suç ve suçlu ile mücadele önünde bir engel olarak gördüğünü bir kez daha ortaya koymaktadır. 

 

Kolluk kuvvetlerinin meşruiyet sınırlarını hiçe sayarak ve kamu gücünü yine kamunun aleyhine ve toplumsal huzuru bozacak şekilde kullanmasını kabul etmeyeceğimizi belirtmek istiyoruz.

 

Aşağıda imzası bulunan barolar olarak meslektaşımıza dönük suç niteliğindeki bu saldırı karşısında Şırnak Barosu ve meslektaşlarımızla dayanışma içerisinde olacağımızı sorumluların yargı önünde çıkarılıp hak ettikleri cezayı alıncaya kadar takipçisi olacağımızı, kamuoyuna saygı ile duyururuz. 29.06.2016

 
 AĞRI BAROSU         ADIYAMAN BAROSU            BATMAN BAROSU
 
 
 
BİNGÖL BAROSU            BİTLİS BAROSU                     DERSİM BAROSU
 

 

DİYARBAKIR BAROSU HAKKÂRİ BAROSU KARS-ARDAHAN  BÖLGE BAROSU
 

 

MARDİN BAROSU                  MUŞ BAROSU                 SİİRT BAROSU
 

 

URFA BAROSU                            VAN BAROSU 
  

19.03.2024
AV. MUHAMMED ALPTEKİN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.