BASIN AÇIKLMASI
Tarih: 3.11.2015| Okunma Sayısı: 2899

                              BASIN AÇIKLMASI

 

2 Kasım 2015 günü Siirt Barosu avukatlarından Avukat Mehmet Nezir Okur uğradığı alçakça bir saldırı sonucu aramızdan ayrılmış bulunmaktadır.

 

         Siirt Barosu olarak bugüne kadar yapmış oluğumuz basın açıklamalarının en zorunu ,en acısını yapıyoruz.

 

         Acılıyız…Bir toplumsal cinnet sarmalının toplumda yarattığı cerahatin üzerimize akmasından,hukukun üstünlüğü gayesinden başkaca bir gayesi olmayan hukuk neferlerimizin cübbesine sıçratılan kandan dolayı acılıyız.

 

         Hak arama mücadelesinin olmazsa olmazlarından olan savunmanın şahsına yönelmiş her saldırı ,savunmanın itibarsızlaştırılarak pasifize edilmeye çalışılmasının ve bir habis halini almış toplumsal şiddet cerahatinin hedefi haline getirilmesinin acı ve kabullenilmesi olanaksız bir sonucudur.

 

         Biliyoruz ki;bu toplumsal cinnet sarmalı hukukun üstünlüğü şiarıyla kırılıp mahkum edilmedikçe , bir hukuk neferi olan avukatlarımıza yönelen saldırılar son bulmayacaktır.

 

         Acımızı ve öfkemizi haykırmaya çalışırken,Siirt Barosu olarak hukukun üstünlüğü gayemizden zerre sapmadan bu alçakça saldırının takipçisi olacağımızı belirtmek isteriz.

 

         Meslektaşımız Avukat Mehmet Nezir Okur’a Allah’tan rahmet ,sevenlerine ,ailesine ve meslektaşlarımıza başsağlığı dilerken,meslektaşımızın şahsında savunmaya yönelen her türlü saldırıyı lanetlediğimizi kamuoyuna duyururuz.

 

                                                                                                                                                   SİİRT BAROSU

 

28.03.2024
AV. MUHAMMED ALPTEKİN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.