BASIN VE KAMUOYUNA
Tarih: 10.09.2015| Okunma Sayısı: 1817

BASIN VE KAMUOYUNA

Ülkemizde yaşanan ve ölümle sonuçlanan bütün olayların ve devam eden şiddet sarmalının  karşısında olduğumuzun ve kınadığımızın bilinmesini isteriz.

Geçmişten günümüze her zaman, güzel ülkemizin  Jeopolitik konumunun ve çevre ülkelere göre kozmopolitik yapısının ,çıkar odaklı gruplar tarafından manipüle edilmek istendiği yadsınamaz bir gerçektir. Ülkemizin katıldığı  savaşların tümünde  ırk, dil, din, mezhep ayırımı yapılmadan Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle ve bünyesinde barındırdığı birçok etnik yapısıyla omuz omuza savaşılmış;  ülke ve toprak bütünlüğü sağlanmaya çalışılmıştır.

Bizler Türkiye halkları olarak; Siirt’ten Ardahan’a, Edirne’den Kars’a kadar, ülkenin dört bir yanında hep beraber ve kardeşçe yaşamış bir toplumuz. Birbirimizden başka dostumuz olmadığını ,geçmişten günümüze bir çok savaş ve olayda gördük ve yaşadık.

Zonguldak’ta Barış, Birlik ve Kardeşlik yürüyüşü yapan bizleriz. Dağlıca’da şehit  cenazelerini alan sivil vatandaşlar bizleriz. Hatay’da siyasi parti binasına saldırıyı önleyen bizleriz. Şırnak’ta uzman çavuşa siper olan vatandaşlar bizleriz.

Kardeşliği,barışı ve birliği benimsemiş bir toplum olarak aramıza nifak tohumları sokmaya çalışan kesimlerin provokasyonlarına gelmemeliyiz.Şiddet ve öfkeyle barış ortamının gerçekleşmediğini, geçmişte defalarca yaşadık ve gördük.

ARTIK SİLAHLARIN SUSMA GÜNÜDÜR.

Günlerdir ülkenin dört bir yanından ölüm haberleri gelmekte,Türkiye’nin dört bir yanına cenazeler gönderilmekte,ırkçı saldırılar yapılmakta ve neredeyse ülkemizde iç savaş çıkarılmak istenmektedir. Gün,  silahla ve  ölümlerle güç gösterisi yapma günü değil; gün, haklı veya haksızı bulma günü değil; gün, nifak tohumları ekenlerin ekmeğine yağ sürüp ırkçı saldırılar yapma günü değil; gün, ülkeyi savaş ortamına sürükleyenlere ve menfaatlerini devam ettirmeye çalışanlara destek olma günü değildir.

GÜN,  TEK VÜCUT OLARAK SAVAŞA, İNSAN ÖLÜMÜNE VE IRKÇI SALDIRILARA, HEP BERABER DUR DEMENİN VE SAĞDUYULU DAVRANMANIN GÜNÜDÜR.

Binlerce yıldır kardeşçe ve birlikte  yaşamış bir toplum olarak; mevsimlik tarım işçilerine, Güneydoğu ve Doğu Anadolu otobüs firmalarına ve batıda yaşayan insanlarımıza yapılan ırkçı saldırıları ; demokrasinin temeli olan iktidar veya muhalefet partilerinin binalarına yapılan saldırıları bir daha yaşanmaması temennisiyle kabul etmediğimizi bilmenizi isteriz.

Son zamanlarda yaşanan asker, polis, sivil ölümlerini elem , keder ve acı içerisinde izlemekteyiz.

YAŞANAN ÖLÜMLERİ ŞİDDETLE KINADIĞIMIZI BİLMENİZİ İSTERİZ.

Tüm halkımıza başsağlığı diler ,vefat eden tüm insanlara Allah’tan rahmet ve  ailelerine sabır niyaz ederiz.

24.04.2024