ÇÖZÜME EVET ŞİDDETE HAYIR
Tarih: 6.08.2015| Okunma Sayısı: 1973

    ÇÖZÜME EVET ŞİDDETE HAYIR

    BASINA VE KAMUOYUNA

     DEĞERLİ BARIŞ AKTİSİTLERİ

 

 

 

    Barış, demokrasi ve özgürlüklerden rahatsız olanlar özelilikle 7 Haziran seçimleri sonrası ülkenin çatışmaya, kaosa sürüklenmesi konusunda provokasyonlar yapmaya başlayarak Türkiye halklarını birbirine düşürerek çatışma ortamına sürüklemeye çalışmaktadırlar. Onlar ne kadar savaş çığlıları atıyorlarsa biz barışseverle de bin kara daha kararlı olup barışı haykırmalıyız.

 

 

 

     Acilen oslo’ yla başlayan, İmralı’ da perçinleşen ve devlet nezdinde kabul görülen çatışmasızlık ortamını yeniden tesis etmek için eller tetikten çekilmeli, siyasi partiler, parti ve şahsi çıkarlar bir tarafa bırakılıp parlemento bünyesinde bir araya gelip savaşı değil barışı konuşmalı, barış sürecine tuzakların oluşmaması için bağımsız aydınların sivil toplum örgütlerinin İmralı sürecine dahil edilip sürecin şeffaflaştırılması gereklidir.

 

     Gelinen aşama itibari ile 30 yıldır çatışmalı süren kürt sorunun şiddet ile çözülemeyeceği bilinen bir gerçektir. 30 yıldır yeteri kadar araç olarak kullanılan şiddet terk edilmelidir. İktidar güçlerin güvenlikçi yöntemleri geçmişte fazlasıyla denemiş olduklarından bu yöntemlere yeniden sarılmamalıdır. Diyaloğun ve çözümün önünü açmalıdır.

 

       Kapalı kapılar ardından yürütülen, içeriği ve yol haritası toplumdan gizlenen, çözüm süresinin halka açık şeffaf bir şekilde yapılması karşılıklı güvensizlikleri ortadan kaldırılarak halkın STÖ, lerin bu sürece daha güçlü sahip çıkmasını sağlayacaktır.

 

              Bu çerçevede imzası olan bizler Siirt Barış Yürüyüşüne kurumsal ( 36 ) düzeyde katılım sağlayanlar olarak “ Savaşa / Şiddete Hayır, Çözüme / Barışa evet “

Çağrımızı tüm kamuoyuna duyururuz.       

 

Barış yürüyüşüne destek veren kurumlar şöyle: Siirt Belediyesi, HDP, DBP, CHP, KESK, DİSK, Belediye İş, Makina Mühendisleri Odası, Kent Konseyi, Siirt Barosu, Tabip Odası, TZOB, Fıstık Üreticileri Birliği, İHD, ZMO, Barış Anneleri Meclisi, Barış Meclisi, KJA, BERFİN Kadın Danışma Merkezi, KAMER, MEYADER, MAPER, TUHAD-DER, Siirt Anadolu Araplar Birliği, Siirt Gönüllüleri Platformu, MIŞAR DER, SESOB, Çölyakla Yaşam Derneği, Yaş Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği, Çifti Malları Koruma Derneği, Siirt Sanayici ve İş Adamları Derneği, Avcılar Derneği, ZEHRA DER, SİDA-DER, Gazeteciler Cemiyeti, Eczacılar Odası, KURDİ-DER.

 

 

23.04.2024
AV. MUHAMMED ALPTEKİN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.