Bölge Baroların Diyarbakır'daki olaya ilişkin açıklama
Tarih: 11.06.2015| Okunma Sayısı: 1911

Basına ve Kamuoyuna


 

            Seçim arifesinde Diyarbakır’da mitingine yapılan bombalı saldırının şoku henüz atlatılamamış ve bu patlamanın kurbanlarından Civan Aslan’ın cenazesi henüz kaldırılıyorken aynı gün yani 09.06.2015 tarihinde Diyarbakır’da Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmiştir. Resmi mercilerce yapılan açıklamalara göre, bu saldırı akabinde meydana gelen başka saldırılar sonucunda 3 kişi daha yaşamını yitirmiş ve 3 kişi de yaralanmıştır.

 

Her şeyden önce kimden gelirse gelsin, yaşam hakkına ve toplumsal barışa dönük bu saldırıları kınıyor, yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

 

Son bir hafta içinde Diyarbakır’da yapılan bu saldırıların topluma barışı ve huzuru çok gören kirli ellerin ürünü olduğu açıktır. Birkaç gün önce büyük bir olgunluk ve sorumluluk duygusuyla provokasyonu boşa çıkaran Diyarbakır ve Bölge halkının aynı olgunluk ve kararlılıkla iç barışa sahip çıkacağına inanıyoruz.

 

Ancak genel seçimden hemen sonra hükümetin ancak bir koalisyonla kurulmasının mümkün olması meclise giren partilerin koalisyona ilişkin görüşlerini açıkladığı bir dönemde ülkeyi bir kaosa sürüklemek halkı karşı karşıya getirerek yeni bir genel seçim ortamının oluşturulması için bazı derin güçlerin devrede olduğu endişesini bölge baroları olarak taşımaktayız.

 

Bu nedenle;

 

  - öncelikle bölge halkını bütün toplumsal kesimleri sağduyulu olmaya ve iç barışa daha güçlü bir şekilde sahip çıkmaya sükunet  sağ duyuya davet ediyoruz.

 

               - özellikle sosyal medyada olayları tahrik eden kişi ve hesaplara itibar edilmemesini talep ediyoruz.

 

               -Ve en önemlisi yetkililerden bütün bu saldırıların faillerinin ve kirli bağlantılarının bir an önce ortaya çıkarılmasını talep ettiğimizi  kamuoyuna saygı ile sunuyoruz. 09.06.2015

 

 

 Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Baroları  

28.03.2024
AV. MUHAMMED ALPTEKİN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.