BASINA DUYURULUR …
Tarih: 1.04.2015| Okunma Sayısı: 2191

 

BASINA  DUYURULUR …

 

 

 

         Savcı Mehmet Selim KİRAZ’ ın vefatı nedeni ile,  tüm yargı camiası olarak başımız sağolsun. Hiçbir dava, insan yaşamından kutsal olamaz. Gerçekleştirilen bu insanlık dışı  vahşeti kabul etmiyor ve kınıyoruz.

        

Her ne surette olursa olsun şiddete başvurulmasının İnsani,Hukuki, Vicdani ve Ahlaki gerekçelerle açıklanması mümkün değildir. Yaşanmış acı tecrübelerimize rağmen ,başkalarının acıları üzerine yeni acılar üretilerek Adaletin tesisi mümkün değildir.

 

Olayın tüm boyutlarıyla objektif olarak soruşturulması ve bu hususta  kamuoyunun bilgilendirilmesi gerekmektedir.

 

         Böyle bir acı olay üzerinden savunma dokunulmazlığının tartışmaya açılması kabul edilemez. Bu olayda avukatların adliyeye girmesi usulünün tartışılması yerine , güvenlik anlamında eksikliklerin neler olduğunun tartışılması daha rasyonalist olacaktır. Avukatlık mesleği ve savunma dokunulmazlığına yönelik bir algı yaratılarak, adaletin tesisinde mutlak surette var olması gereken savunma mekanizmasının zayıflatılmaya çalışılmasına yönelik açıklamalar kabul edilemez. Bilinmeli ki Avukatın olmadığı yerden adalet çıkmaz.

        

         Dün yaşanılan olayda biz avukatlarla ilgili olarak oluşturulmaya çalışılan olumsuz algıya rağmen, yargıyı oluşturan diğer unsurlar; savcı ve hakim meslektaşlarımızla  birlik , beraberlik ve dayanışma içerisinde olmaya devam edeceğimizi ayrıca belirtmek istiyoruz.

        

Tekrar şehit edilen Savcımıza Allah’tan rahmet diliyor ve Tüm yargı camiamıza ve Savcımızın ailesine başsağlığı temennilerimizi iletiyoruz.

        

Şunun bilinmesi gerekir ki ; TOPLUM ŞİDDETE TESLİM OLMAYACAKTIR.

        

 

 

                                                                           

29.03.2024
AV. MUHAMMED ALPTEKİN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.