BASINA VE KAMOYUNA
Tarih: 9.10.2014 23:00:00| Okunma Sayısı: 2364

BASINA VE KAMOYUNA

 

 

                              Yaklaşık olarak 26 gündür IŞİD kuşatması altında insanlık onuru adına bir mücadele gösteren KOBANE halkının acılarını paylaşıyor ve yapılması gereken ne varsa yapılmasını talep ediyoruz. KOBANE’ deki olayların ülkemizde bir kaosa ve provokasyona dönüşmemesi adına sorumluluğu bulunanları uyarma, altında imzası bulunan Siirt’teki tüm sivil toplum ve demokratik kitle örgütleri olarak sorumluluğumuzun bir gereğidir. “KOBANE” AYRIŞMANIN DEĞİL, BİRLEŞMENİN SEBEBİ OLARAK ALGILAMALIDIR.

 

                             Demokratik temelde olmak kaydıyla her türlü tepki meşrudur. Yeter ki can ve mal kaybına sebep olacak sonuçlar doğurmasın. Okulların, Sağlık ocaklarının, Kütüphanelerin yanında vatandaşlara ait evlerin, iş yerleri ve araçlarının yakılmasını ve yıkılmasını demokratik bir tepki olarak algılamamız mümkün değildir.

 

                            Son 3 günden beri yaşanılanlar kaygı vericidir. Genel ve yerel yöneticilerden, yaşanan bu gerginliği sonlandırıp normalleşme adına kamuoyunu rahatlatacak açıklamalar bekliyoruz. Yaşanan bu olumsuzluklardan dolayı siyasetçilerin gereken sonuçları çıkarmış olduklarını umuyoruz. Yanlış politikalar sonucunda başta ilimiz olmak üzere ülkede yaşamını yitirenlere Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

 

                            Tüm bu yaşananlara rağmen barış ve çözüm sürecinin devamı yönündeki çağrımızı bir kez daha yineliyoruz. 10.10.2014

 

1-      TÜRKİYE BARIŞ MECLİSİ

2-      SİİRT BAROSU

3-      SİİRT TİCARET VE SANAYİ ODASI

4-      MEMUR-SEN ( Eğitim Bir Sen, Sağlık Sen, Büro Memur Sen, Diyanet Sen, Bem Bir Sen, Toç Bir Sen, Enerji Bir Sen, Bayındır Memur Sen, Ulaştırma Memur Sen, Kültür Sen, Birlik Haber Sen, Emekli Memur Sen, Genç Memur Sen   

5-      SİİRT TABİP ODASI

6-      SİİRT GAZETECİLER CEMİYETİ

7-      TÜM EĞİTİM-SEN

8-      SİİRT GAZETECİLER DERNEĞİ

10-BELEDİYE-İŞ

11- SİİRT ESNAF VE SANATKÂRLAR ODASI ( Bakkallar ve Bayiiler Odası, Battaniyeciler Odası, Kasaplar Odası, Esnaf Karma Odası, Fırıncılar Odası, Ayakkabıcılar Odası, Kaynakçılar ve Demirciler Odası )

12- SİİRT MEDENİYET GENÇLİĞİ

13- DİSK

      14- KESK ( Eğitim Sen, SES, BES, Tüm Bel Sen, Yapı YOL Sen, DİVES, Haber Sen, BTS.)

      15- İHD SİİRT ŞUBESİ

      16- DİVA-SEN

 

20.04.2024
AV. MUHAMMED ALPTEKİN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.