Başkan Acar: Konunun Takipçisi Olacağız! Siirt Barosu Başkanı Av. Mehmet Cemal Acar, Kader Ertem'in ölümüyle ilgili soruşturmanın genişletildiğini söyledi.
Tarih: 14.01.2014 22:00:00| Okunma Sayısı: 2166

Başkan Acar: Konunun Takipçisi Olacağız! Siirt Barosu Başkanı Av. Mehmet Cemal Acar, Kader Ertem'in ölümüyle ilgili soruşturmanın genişletildiğini söyledi.


 Siirt Barosu Başkanı Av. Mehmet Cemal Acar, Kader Ertem'in ölümüyle ilgili soruşturmanın genişletildiğini söyledi. Pervari ilçesinde kimlik yaşına göre 12 yaşında evlendirilen ve evinde av tüfeğiyle vurulmuş halde bulunan 14 yaşındaki Kader Ertem'in ölümüyle ilgili konuşan Acar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şüpheli ölümle ilgili soruşturmanın genişletilerek devam ettiğini ifade etti. Ölen gelinin kesin yaş tespitinin adli tıpın raporuyla ortaya çıkacağını belirten Acar, baro olarak olayın takipçisi olacaklarını söyleyerek, "Gündeme düşen Siirt’teki küçük gelin vakasıyla ilgili Pervari Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştır. Savcılık, olayın intihar mı cinayet mi olduğu hususunda soruşturmayı genişletmiştir. Bununla ilgili soruşturma devam etmektedir. Vefat eden maktulün gerçek yaşı tespiti hastane raporuyla yapılmıştır ve 16 çıkmıştır. Fakat gelinin kesin yaşı, adli tıpın raporuyla ortaya çıkacaktır. Siirt Barosu olarak bu ve buna benzer olayların takipçisi olacağız. Şu an dosya, gelinin olduğu ailenin beyanları alınmıştır. Anne ve babasının soruşturmaya dahil edildiğini biliyoruz. Soruşturma bu yönüyle devam etmektedir. Olay aydınlanınca da kamuoyuyla paylaşılacaktır. Şu anda olayın intihar mı, cinayet mi olduğu hususu savcılıkça araştırılmaktadır" dedi. Türkiye'de küçük yaşta evlendirmelerin yaygın olduğuna da dikkat çeken Acar, bunun önlenmesi için gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini de sözlerine ekledi. Acar, konuyla ilgili duyarlılık gösterilmesi gerektiğini belirterek, "Maalesef bu tür küçük yaşta evlendirmeler ülkemizde halen yaygın bir şekilde devam etmektedir. ala türkiyede küçük gelin yaşında 180 binden fazla vaka bulunmaktadır. Bunlar sadece bilinenleri. Belki bunun çok daha fazlası bilinmemektedir. Bunları azaltmanın yolu sosyal hizmetler merkezli aileleri bilinçlendirme, muhtar,öğretmen diğer görevlilerin bu ilgili vakaları kolluğa, savcılığa, sosyal hizmetlere iletmesinden geçmektedir. Her şeyden önemlisi ailelerin bu konuda bilinçlendirilmesinden geçmektedir" açıklamalarında bulundu. 


20.04.2024
AV. MUHAMMED ALPTEKİN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.