Siirt’ te “4 Aralık Dünya Madenciler Günü”
Tarih: 8.12.2013 22:00:00| Okunma Sayısı: 2734

Siirt’ te “4 Aralık Dünya Madenciler Günü” kapsamında Park Elektrik A.Ş. tarafından gün anısına çeşitli etkinlikler düzenlenerek, Madenciler günü kutlandı.

Siirt Öğretmenevinde düzenlen etkinliğe, Siirt Valisi Ahmet Aydın, Belediye Başkanı Selim sadak, Baro Başkanı Av.Mehmet Cemal Acar, Şirvan kaymakamı İbrahim Özdel, Park Elektrik A.Ş. Genel müdürü Ramazan Yön, Şirvan maden ocağında çalışan yaklaşık 500 maden işçisi katıldı.

 Açılışta konuşan Siirt Valisi Ahmet Aydın,“Madencilik toplumların kalkınmasına yön veren en önemli sanayi kuruluşlarından birisidir. Madenciliğin iş gücü ve toplumsal kalkınmaya verdiği katkıyla ele alınması gerekir. İlimizde Park Elektrik tarafından Şirvan İlçemize bağlı Maden köyünde Bakır madeni çıkarılmakta ve önemli bir istihdam kaynağı oluşturulmaktadır. Park Elektirik Aş.’nin bu önemli yatırımı ilimiz için büyük bir önem teşkil eder.”dedi.

Tüm Maden işçilerinin günlerini kutlayan Vali Aydın,”Çözüm süreciyle birlikte bölge genelinde tüm sektörlerde yatırımların arttığına dikkat çekerek, özelikle maden işçilerinin alın teri kurumadan tüm özlük haklarının verilmesi gerekir. Yer altında kazanılan para helal paradır. Alın teri ile kazanılan paradır. İşçilerini memnun edemeyen işletmeler başarılı olmaz. Bu duygularımla görevi başında yaşamını yitiren tüm işçilerimize Allahtan rahmet diliyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Park Elekrik A.Ş.Genel Müdürü Ramazan Yön ise yaptığı konuşmada;”Tüm Dünyada kutlanan Madenciler gününü, Şirvan İlçemize bağlı Maden köyünde çalışan işçi kardeşlerimizle birlikte bu yıl burada kutlamak istedik. Bunu geleneksel olarak her yıl kutlamayı planlıyoruz. Davetimize iştirak eden başta sayın Valimiz ve diğer yetkililer olmak üzere işçi kardeşlerimize teşekkür ediyorum.”dedi.

Madenciliğin dünyanın en zor mesleklerinden biri olduğunu söyleyen Ramazan Yön, İş kazalarının önlenmesi ve işçilerimizin daha sağlıklı ortamlarda çalışmalarını sağlamak amacıyla önemli tedbirler aldıklarını sözlerine ekledi.

Program Verilen yemeğin ardından, 20 işçi için biner liralık hediye çekilişi yapıldı.

Daha sonra Siskav sanatçılarının üç dilli türkü dinletisinin ardından, program sona erdi.

 
 
 
 
 
 
 

24.04.2024
AV. MUHAMMED ALPTEKİN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.