AÇIK MEKTUP
Tarih: 3.04.2013 23:00:00| Okunma Sayısı: 3028

AÇIK MEKTUP

 

 

 

 

Sayın Selim SADAK;

 

 

                               K.C.K. davası nedeniyle bir süredir tutuklu olup, önceki  günlerde tahliye edilen Van Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın,  Van Barosu’nun savunmasını üstlenen Avukatlarına teşekkür için yaptığı ziyarete iştirakinizde Siirt Barosu hakkında sarf ettiğiniz sözlerinizin yine tarafınızdan İnternet basınına servis edilmesine yönelik tasarrufunuzu kınıyoruz.

 

                                2009 yılından itibaren Siirt Belediye Başkanlığını yürütüyorsunuz. Bu nedenle  hakkınızda yürütülen onlarca adli ve siyasi soruşturmada müdafiliğinizi, baromuz üyesi Avukatlar karşılıksız yapmıştır. Bu süre zarfında savcılıkların hakkınızdaki tutuklanma istemlerinin mahkemelerce kabul edilmemesinde, Baromuzun tüzel kişiliğinin tutumu ile üyelerimizin savunmaları / emeği birinci derecede etkili olmuştur.

 

                                 Hakkınızda verilen ceza sonucunda, İçişleri Bakanlığının başvurusuyla Danıştay’ın ( 8.)  Dairesi tarafından “Belediye Başkanlığınızın Düşürülmesine” karar verilmesi üzerine, demokrasiye saygı ve seçilmişlerin korunması gerektiği inancımız gereği olarak, bu tasarrufu hatalı bulduğumuz görüşünü kamuoyuyla paylaştık. Baromuz üyesi Avukatların bu karara karşı yaptığı itiraz ve savunmalarıyla görevinize iade edildiniz.

 

                                 Kısacası Cezaevine girmemeniz ve görevinizin başında kalmanızda SİİRT BAROSU’ nun katkısını görmezden gelmeyi tercih ettiğiniz anlaşılmaktadır.

 

                                   Siirt Barosu, her koşulda bağımsız duruşundan taviz vermemiştir. Tavrınızı, ötekileştirme, hizaya sokma, vesayet altına alma girişimi olarak değerlendiriyoruz. Nafile girişimlerinizin sonuçsuz kalacağı bilinmelidir.

                                  

                                   Kentimizin başkanlığınız döneminde, komşu il ve ilçelere göre imar ve belediyecilik konusunda yaşadığı geri konum ortadayken, ilgisiz mukayeselerde bulunmak yerine, görevinizin asli gereklerini kalan süre içerisinde yapmanız daha faydalı olacaktır. Bizim başka bir yere gitme niyetimiz bulunmamaktadır. Ancak sizin ihtiyacınız olan hukuki yardımları bundan sonra lütfen Van Barosu’ ndan alınız. Biz de belediye hizmetini alacağımız kişiyi seçerken,  bu açıklamanızı değerlendireceğiz.

 

                                   Eski Yunan’da siyasetçinin erdemli olması beklenirdi. Bu beklenti günümüzde de geçerlidir. Erdemli insan kadirşinas’tır. Van’da yaptığınız açıklamayla Kadir kıymet bilmediğinizi gördük. Siyasal yaşamınızda başarı (!) dileklerimizle…        

 

 

 

                                                                                                   Siirt Barosu Yönetim Kurulu

28.03.2024
AV. MUHAMMED ALPTEKİN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.