BASINA VE KAMUOYUNA
Tarih: 24.04.2019| Okunma Sayısı: 1117

BASINA VE KAMUOYUNA

Ülkemizin Irak sınırında sınır güvenliği görevi esnasında şehit düşen Mehmetçiklerimize Allahtan rahmet, kederli ailelerine sabırlar dileriz. Aynı çatışmada yaralanan askerlerimize de acil şifalar diler, en kısa zamanda sağlıklarına kavuşmalarını temenni ederiz.

Cezaevindeki çocukları için Gebze Cezaevi önüne gelen kadınların Anayasal çerçevede ve anne olmanın vermiş olduğu duygulardan kaynaklı barışçıl eyleminin bir kısım kolluk kuvvetleri tarafından hukuki müdahaleyle özgürlük sınırı arasındaki dengeyi kuramaması ve sınırın aşılarak yapılan fiziki ve sözlü müdahalelerini, Anayasal güvence altına alınan toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin hukuk sınırları dışına çıkan uygulamayı kabul etmek mümkün değildir. Bu minvalde olayın faillerinin adalet önüne çıkartılması gerekmektedir.

Yine cenaze töreninde, toplumsal huzurun bozulmasını isteyen bir cenah tarafından CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan linç girişimini de şiddetle kınıyoruz. Birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyacımız olan bu dönemde halkı kutuplaştıran, ayrıştıran ve insanlar arasına nifak tohumları eken her türlü davranış ve söylemden uzak durmak, benzeri şiddet olaylarının acılarını daha önce yaşamış bir ülkenin bireyleri olarak siyasi aktörlerde dahil olmak üzere tüm halkımızı sağduyulu davranmaya davet ediyoruz. Ötekileştirme dili kullanılarak, siyaset yapmak, birlik ve beraberliğimizi zedeleyeceği gibi toplumdaki kamplaşmayı da arttıracaktır. Ülkenin yas tuttuğu şehit cenazeleri adres gösterilerek, bu minvalde kin ve nefret söylemlerinde bulunulması kimseye bir şey kazandırmayacaktır. Bu saldırıyı gazete manşetleri üzerinden körükleyenlerin, fiili saldırıyı planlayanların ve gerçekleştirenlerin bir an önce yargı önünde hesap vermelerinin sağlanması hukuk ve kamu vicdanı adına da beklentimizdir.

Siirt Barosu olarak, her zaman ve her koşulda hukukun üstünlüğü, temel hak ve özgürlüklerin korunması ve savunulması, bütün farklı kimlik ve inançlara mensup kişilerin eşit haklardan faydalandırılması, toplumsal huzurun ve nihai barışın sağlanması yolunda mücadele etmeye devam edeceğimizi de kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.

20.04.2024