'AVUKATLIK MESLEĞİNİN SORUNLARI VE ÇÖZÜMLERİ’ ÇALIŞTAYI YAPILDI
Tarih: 24.03.2019| Okunma Sayısı: 1031

                Türkiye Barolar Birliği Avukat Hakları Merkezi Yürütme Kurulu tarafından, Adana Barosu’nun ev sahipliğinde 23-24 Mart 2019 tarihinde 17 baronun ve Türkiye Barolar Birliği'nin katılımıyla ‘Avukatlık Mesleğinin Sorunları ve Çözümleri’ konulu çalıştay yapıldı.  Çalıştaya Avukat Hakları Merkezi Üyelerimiz Av. Cihan TOPRAK ve Av. Mehmet SATICI katıldı.

                Avukatlık mesleğinin dünü, bugünü, yarını, savunma üzerindeki baskılar ve avukat yargılamaları ile mesleğin ekonomik sorunlarının masaya yatırıldığı çalıştayın sonuç bildirgesinde avukatlar, TBMM gündeminde yer alan yeni Avukatlık Kanunu’nun hazırlık aşamasına Türkiye Barolar Birliği’nin müdahil olması gerektiğine vurgu yaptı.

                Adana Barosu Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen, avukatlık mesleği ile ilgili yaşanan sorunların tartışıldığı ve çözüm önerilerinin değerlendirildiği çalıştaya, Adana Barosu Başkanı Av. Veli Küçük, Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz,  Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez, TBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Avukat Hakları Merkezi Başkanı Av. Gültekin Uzunalioğlu, TBB Avukat Hakları Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Av. Şenol Yücesoy, TBB Disiplin Kurulu Üyesi Av. Mustafa Çinkılıç, Adana Barosu, İstanbul Barosu, Ankara Barosu, Bursa Barosu, İzmir Barosu, Antalya Barosu, Gaziantep Barosu, Kocaeli Barosu, Niğde Barosu, Samsun Barosu, Aydın Barosu, Osmaniye Barosu, Hatay Barosu ve Eskişehir Barosu’ndan temsilciler katıldı.

                3 Atölye çalışması ile gerçekleştirilen çalıştay’da: 1. atölyede, ‘avukatlık mesleğinin dünü, bugünü, yarını; 2. Atölyede, ‘savunma üzerindeki baskılar ve avukat yargılamaları; 3. atölyede ise, ‘mesleğin ekonomik sorunları’ başlıkları tartışılarak çözüm önerileri sunuldu.

25.04.2024
AV. MUHAMMED ALPTEKİN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.